Counter-Strike 1.6 Ventrilo 2.1.4

Forum wielotematyczne Hejdż - Serwery Counter-Strike
Nawigacja » Nasze serwery » Hejdż [FFA] » Informacje ogólne » pustki na serwie
« Poprzedni temat | Następny temat »

Otwarty przez: stream
2012-02-07, 22:02

pustki na serwie

Autor Wiadomość
OLUSIA 
rookie

Typ gry: Steam
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-02-02, 21:58

OLUSIA* Nie dramatyzuj :) ???
o co Ci chodzi bo cie nie rozumiem w tym momencie jak nawet na ten temat sie nie wypowiedzialam??
nie bede nabijała postow pisz na pw.. :/

Gość
Wysłany: 2012-02-02, 23:26

zmieńcie stronke tzn wygląd, zrobić jakieś konkursy itp, i co najważniejsze zmienić tą hosting <zainwestować więcej i kupić coś porządniejszego> i ludzie przybędą

deadmau5 
zaawansowany

Piwa: 15 piw(a)
Wysłany: 2012-02-03, 02:39

(Czerwoni, ustawcie prawa dla gości i użytkowników forum do tego działu.)

Trzeba podjąć w końcu jakieś radykalne środki np.
- zakupić reklamę sieci tudzież serwera
- robić reklamy sieci (co może okazać się syzyfową pracą...)
- pomyśleć o przyłączeniu jakiegoś serwera, serwerów, a może i sieci...
- może warto by było poszukać jakiegoś serwera, który dobrze profesferuje, ale nie ma płatnego serwera lub domeny... i go przyłączyć (w/w)
- konkursy-nagrody
- nowy wygląd, nowy skrypt? - padł już taki pomysł, ale prace stanęły w miejscu...

Zmiana moda to raczej nie najlepszy pomysł, a samo granie nie sądzę by pomogło, statystyki serwera są tak złe jak źle wyglądający mój ulubiony aktor ze "Słonecznego patrolu" David Hasselhoff.
To statystyki Gametrackera, a to już sam David.

Stan aktualny "sieci" myślę, że jest wynikiem błędnie podejmowanych decyzji w przeszłości, ale cóż..., nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
Nie wiem czy połowa postów w tym dziale była na temat, ale cóż..., to też nieważne.

Gość
Wysłany: 2012-02-03, 02:46

największa beka jest z tego, że kiedyś mieliście w piździec ludzi ;)))
doradzę wam jedną rzecz którą wspomniało miliard osób: napierdalajcie sami, a nie liczcie że przyjdą inni i będą grać między siebie.
aha i jebnijta jakąś płatną reklamę w jakiś dzień na dość znanym forum(kosztowne ale pomocne) i w ten dzień się umówcie żeby napierdalało jak najwięcej ludzi, wtedy trzymać poziom na serwerze, ludzie zobaczą że spoko i miejcie nadzieje zostaną :)

P.S. Daaaawno nie grałem w cs, wziąłem IP waszego serwa bo by troche pograć, a byłem przekonany że kiedyś było spooko to teraz ludzie też będą, a tu taki chuj: 4,5 ludzi.. odniechcewa się grania, ale musicie przeżyć takie czasy jak chcecie fulllllll serwis.
pozdrówki chłopaki
niech się wiedzie

alles gute zum geburstag 
rookie
I'm PRO HAJT.

Wysłany: 2012-02-03, 02:48

ten wyżej to ja i sorry za spam, nie wiedziałem, że dam radę napisać jako gość.
5!

LANIA 
rookie
ANIA ŁANIA

Wysłany: 2012-02-03, 10:14

Pomyślałam, by zrobić kiedyś mecz Admini kontra Gracze. Jak kiedyś były. Będzie ciekawie oglądać, a nawet uczestniczyć :) .

maciek1990 
wtajemniczony
Eyjafjallajokull

Piwa: 1 piwo
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-02-03, 20:04

Piatek godzina 20.03 stan ludzi na serwerze .... 4 osoby :|
"Świątek Piątek czy Niedziela na serwerze ludzi ni ma "

Gość
Wysłany: 2012-02-03, 20:21

maciek1990 napisał/a:
Piatek godzina 20.03 stan ludzi na serwerze .... 4 osoby :|
"Świątek Piątek czy Niedziela na serwerze ludzi ni ma "

nie ma sie co dziwić jak czerwoni mają to głęboko w dup...
wymagają od was ściągania ludzi, a sami guzik co robią, czasami dodają wydarzenia i to wszystko z ich strony, tak jak powiedziałem, wygląd forum zmienić zrobić konkursy różnego rodzaju, i pomyśleć o całkiem nowym lepszym hostingu, i tak nic nie stracicie na zmainie bo i tak ludzi nie macie, jeżeli hosting ma zostać to musicie przyłączyć kogoś z serwerem/ami (nawet z lipnym hostingiem, ale żeby ludzie grali na tych serwerach) jeżeli tego nie zrobićie to zapomnijcie, że wam ktoś przybędzie, róznego rodzaju zaproszenia na steam itp. nic kompletnie nie da.
Przemyślcie sobie to co napisałem

Gość
Wysłany: 2012-02-03, 20:26

Jeżeli tego nie zrobicie, to możecie się pożegnać z tą serwewrnią (właściwie serwerem, bo na dzień dzisiejszy hejdza nie można nazwać wybuchową serwerownią)

stream 
won't go quietly.

Piwa: 86 piw(a)
Wysłany: 2012-02-03, 20:37

Gość napisał/a:
nie ma sie co dziwić jak czerwoni mają to głęboko w dup...
Ja spełniam swoje obowiązki: dbam by wszystko sprawnie i nieustannie działało.
Gość napisał/a:
wygląd forum zmienić zrobić konkursy
Hm, jestem ciekaw co ma wygląd forum do ilości graczy, ale OK. Konkursy? Bezsensowne rozwiązanie: gracze będą, a gdy konkurs się skończy uciekną tak szybko jak tutaj przybyli :) .
Gość napisał/a:
pomyśleć o całkiem nowym lepszym hostingu
Znasz lepszy w Polsce od Pukawka.pl? Ja jedynie znam hostingi na tym samym poziomie: Shooters.pl i ProGamers.pl
Gość napisał/a:
Jeżeli tego nie zrobicie, to możecie się pożegnać z tą serwewrnią
Od dawien dawna nie jesteśmy żadną serwerownią, mamy jeden serwer na którym skupialiśmy i nadal skupiamy całą uwagę. Miejsce zwykłej strzelaniny na serwerze przerodziło się w dosłownie social-network, ludzie zaczęli się spotykać w realu i szczerze mówiąc to jest dla mnie najbardziej satysfakcjonującym efektem.

Być może swoje najlepsze czasy mamy już za sobą, nie od razu Rzym zbudowano - serwer ma dopiero miesiąc. Stare FFA (pod banderą NOLAGS.pl) potrzebowało ponad pół roku by było ~20 osób w godzinach popołudniowych z tym że teraz zapał naszej ekipy jest mniejszy (nie dziwię się, po raz drugi rozkręcać pusty serwer - żmudna i monotonna robota).

Od dawna miałem zablokować możliwość pisania gościom. W końcu się zebrałem w sobie i tego dokonałem, a anonimową osobę proszę o ujawnienie się :) .

Dr4g0n 
zaawansowany

Piwa: 1 piwo
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-02-03, 20:40

Czy wy tego nie widzicie, że nowe osoby które przychodzą to są po to żeby reklamować serwer/ry? i tylko po to oni są, powiedzcie tak szczerze, ile osób wam przybyło chociaż w ciągu 1 miesiąca (odp. żadna) a dlaczego? Ano dlatego że macie jeden serwer. To nie jest wina adminów, tylko H@ a dokładnie streama i kefira...
Może nie do końca kefira jak streama, które wszelkie propozycje, o przyłączenie do sieci odrzuca.... Ja się pytam dlaczego? Przecież chodzi o ludzi a nie o hosting, teraz sam widzisz przez te twoje odrzucanie widzisz co sie dzieje ludzi jak nie było tak nie ma, a resza ucieka, w sumie nie dziwie się bo po co grać jak na waszym serwerze grają 2-3 osoby w sporadycznych wypadkach powiedzmy 18 osób... Ale to grają 1-2 mapy i uciekają
Zastanów się nad tym wszystkim "jak chcesz mieć ludzi, to bądz otwarty na wszelkie propozycje, nawet na te na którym serwer ma lipny hosting ale jest grywalność, bo przecież zależy wam na ludziach nieprawdaż?"

[ Dodano: 2012-02-03, 20:49 ]
stream to wszystko to co mówisz jest bezsensowene i dziecinadą "może najlepsze czasy mamy już za sobą" bzdura i tandeta tak łatwo się poddajesz?
Mówisz że konkursy nic nie dają? a spróbuj przekonaj się, nic nie stracisz a można zyskać, wspominasz o wyglądzie, zmień też nic nie stracisz a nóż widelec ładniejsze forum coś zmieni, również nic nie stracisz. Nic nie macie do stracenia, pomyślcie o konkursach o zmianie wyglądu forum itp.
stream napisał/a:
Ja spełniam swoje obowiązki: dbam by wszystko sprawnie i nieustannie działało.

No właśnie tylko obowiązki żeby wszystko działało, a moje pytanie gdzie są ludzie? Ano nie ma, to też pomyśl o ludziach a nie tylko o sprawnym działaniu.
Mam racje? (pyt. DO CZERWONYCH!!! i do userów)

alles gute zum geburstag 
rookie
I'm PRO HAJT.

Wysłany: 2012-02-04, 03:32

Cytat:
Znasz lepszy w Polsce od Pukawka.pl? Ja jedynie znam hostingi na tym samym poziomie: Shooters.pl i ProGamers.pl

dla ludzi grających mixy jeden z najgorszych istniejących hostingów, jest wiele lepszych, a mniej rozreklamowanych :)
chociaż to nie słaby serwer jest przeszkodą, więc nie ma co zmieniać.

Dr4g0n napisał/a:
Mam racje? (pyt. DO CZERWONYCH!!! i do userów)

nie

rydzu
wtajemniczony

Piwa: 4 piw(a)
Wysłany: 2012-02-04, 11:29

stream napisał/a:

Być może swoje najlepsze czasy mamy już za sobą.

Największa głupota jaką wyczytałem w Twojej wypowiedzi. Przykład ? Była stodoła, powstał hejdz, robiony od zera, a w czasach swojej świetności ile miał serwerów ?
Ile było zachodu i płaczu, że nie damy rady, ale przyszło co do czego, pełna mobilizacja i co ?
Teraz wszystko na marne, od tak się poddajesz ?

Jest wszystko do nadrobienia, jak napisał wyżej bodajże d5 ( jednak Dragon, stąd edit ) , można podczepić do serwerowni na rozruch jakiś "bezpański" serwerek, bądź wziąć pod skrzydełko serwerownie , która dopiero zaczyna, a ma ambicje i plany na przyszłość, da się wszystko, ale trzeba mieć kreatywne spojrzenie na tą sprawę a zarazem pozytywne, bo czasem najprostszym sposobem można osiągnąc największe efekty.

Poza tym, konkursy, turnieje, mecze adm vs players rozwinęło by " turystykę " na serwie, a tym którym się spodobałby klimat ( co jest u nas wręcz zajebistym pozytywem ) z pewnością zostaną !

Chciałbym zrobić coś dla tej serwerowni jeszcze, ale niestety, jestem tylko zwykłym szarym userkiem, więc moje gdybanie delikatnie mówiąc może Wam coś rozjaśnić umyśly, ale prędzej pójdzie w zapomnienie.

"Sorki za składnie zdań i ogółem, że nie pamiętam kogo cytuję, ale jestem chory i mózg mi się wyłącza co chwilkę :) "

edit : takie małe co nie co.

Pozdrówka, wasz kochany, były adminek - > rydzuś !

Gość napisał:
- Bo mnie cały czas karasz i nie moge grać :(
rydzu napisał:
- To smutne ... Polecam zBot , najlepiej easy ;)

pershingov 
wtajemniczony
TEJ NO, KULTURNIE

Piwa: 9 piw(a)
Wysłany: 2012-02-04, 11:52

Trzeba dużo grać i tyle. Przykładowo o 21, wszyscy co są na sb / mają admina czy cokolwiek innego idą na serwer...

rydzu
wtajemniczony

Piwa: 4 piw(a)
Wysłany: 2012-02-04, 12:19

Trzeba zapraszać, reklame płatną jakąś zrobić, kiedyś jak prosili o adminy to reklamy robili, a teraz ani reklam, ani graczy, no lipa się dzieje.. Z hejdzem jestem od samego początku, szkoda byłoby rozwalać tą sieć, trzeba się starać, 1 serv jest, więc nie wszystko stracone, można doczepić ze 3 serwery i starać się o sponsoring , bo mamy ponad 10k użytkowników , a to nie lada wyczyn !

Gość napisał:
- Bo mnie cały czas karasz i nie moge grać :(
rydzu napisał:
- To smutne ... Polecam zBot , najlepiej easy ;)

Forum wielotematyczne Hejdż - Serwery Counter-Strike
Nawigacja » Nasze serwery » Hejdż [FFA] » Informacje ogólne » pustki na serwie
« Poprzedni temat | Następny temat »
Odpowiedz do tematu