|
|
| Autor |
Wiadomość |
Typ gry: Steam
Piwa: 21 piw(a) Dołączył: 27 Sty 2010 Posty: 1271 Skąd: Zabrze.
| Ostrzeżeń: |
 |
 |
2/3/6 |
|
|
słuchawki Wysłany: 2011-11-19, 11:33 |
|
|
creative fatality czy sennheiser hd 202 do cs'a ?
czy może sennheisery hd 201?
chodzi mi o to, żeby były głośne, do muzyki, jak i do cs'a i miały bardzo dobry mikrofon.
pozdrawiam. |
_________________ Jam dobry chłopaczyna, co w dobrą stronę zmierza.
Najpierw są porażki... a pózniej się wygrywa.
I nikt mnie nie załował gdy jebalem jak syzyf.
eR A Pe <3. |
| Ostatnio zmieniony przez Skays 2011-11-19, 14:25, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Piwa: 9 piw(a) Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 175
|
Wysłany: 2011-11-19, 12:14 |
|
|
| Sennheiser-y. |
_________________ Na pohybel, na plasterki... |
|
|
|
 |
 |
 |
2/3/6 |
|
|
Wysłany: 2011-11-19, 14:23 |
|
|
| pershingov napisał/a: | | Sennheiser-y. |
Jeżeli mógłbyś, wymienisz jakies zalety tego ? i czym się róznią od creativów ( w pozytywnym znaczeniu?)
oparty, post nie na temat, prosze Cie. |
eR A Pe <3. |
|
|
|
 |
Piwa: 86 piw(a) Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 2288 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 2011-11-19, 14:25 |
|
|
| Skays napisał/a: | | sennheiser hd 202 | One się nie nadają do CS'a ze względu na bass. |
_________________ Gdy wydarzy się coś złego, pijesz, żeby zapomnieć. Kiedy zdarzy się coś dobrego, pijesz, żeby to uczcić. A jeśli nie wydarzy się nic szczególnego, pijesz po to, żeby coś się działo. |
|
|
|
 |
 |
 |
2/3/6 |
|
|
Wysłany: 2011-11-19, 14:30 |
|
|
I nie mają mikrofonu, czyli fatality?
a powiedzcie mi, czy fatality są lepsze od sennheiserow hd 201?
bo wiem ze fatality maja mikro co dużym plusem. |
eR A Pe <3. |
|
|
|
 |
zaku 
zaawansowany
Don't Kill Me :*
Piwa: 7 piw(a) Wiek: 19 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 487 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 2011-11-19, 14:36 |
|
|
| Używam fatality niektórzy mówią że są gówno warte ale ja twierdze inaczej. Mam je ponad rok działają bez zarzutu pomimo wielu przygód( bardzo wytrzymałe). Dźwięk na naprawde wysokim poziomie do cs jak najardziej. Mikrofon na jack'a też duży pozytyw. No i wmiare rozsądna cena. |
_________________ empeeniu :Morał tej bajki jest króki i niektórym znany nie wkurwiaj wiecej kszaka bo to cham jebany . |
|
|
|
 |
Piwa: 4 piw(a) Wiek: 18 Dołączył: 07 Sie 2010 Posty: 202 Skąd: Wejherowo
|
Wysłany: 2011-11-19, 17:24 |
|
|
Sam mam creative dokładnie (hs-600) i na nie nie narzekam .
Co do sennheiser kumpel miał i szału nie ma z nimi xd |
_________________ Nigdy jak niewolnik zawsze jak król.
 |
|
|
|
 |
 |
 |
2/3/6 |
|
|
Wysłany: 2011-11-19, 18:13 |
|
|
dogadałem się z woytasem, kupujemy creative fatality hs-800 !
no chyba że ktoś rzeczywiście przekona mnie do innych lub do hd 202
[ Dodano: 2011-11-19, 19:47 ]
a co sądzicie o tyych ?
http://allegro.pl/steelse...1924464558.html
SteelSeries Spectrum 5xb
co o nich sądzicie? macie jakies przezycia? bo je chyba kupie. |
eR A Pe <3. |
|
|
|
 |
Piwa: 7 piw(a) Wiek: 24 Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 645 Skąd: od kolegi
|
Wysłany: 2011-11-19, 22:46 |
|
|
| 5h v2 mialem i powiem szczerze ze wielka chujnia, mam teraz hd202 i duzo lepiej mi sie na nich gra |
|
 |
 |
 |
2/3/6 |
|
|
Wysłany: 2011-11-20, 12:23 |
|
|
wiecie, sennki nie maja mikra, co mnie bardzo odrzuca, wiem ze mikro mozna kupic za 20 zl, ale ja chce po prostu sluchawy z mikrem (przyzywczajenie) a podobno fatality są dobre w swoim fachu...
sennki mam jedne i bardzo dobrze się sprawują, ale fatality podobno mają dobrą renome.
poczekam do poniedziałku, jak coś to kupie fatality i będzie mozna zamknąć, no ale nadal otwarty na propo jestem . |
eR A Pe <3. |
|
|
|
 |
Nik 
zaawansowany
Cziki bam bam
Piwa: 40 piw(a) Wiek: 16 Dołączył: 11 Paź 2009 Posty: 421 Skąd: Chełm | Lublin
|
Wysłany: 2011-11-20, 17:38 |
|
|
| Co do 5hv2 mam ale mi teraz kabel przy jacku się przerwał i poszły do naprawy ogółem na te słuchawki nie narzekam ale wiem jedno jeżeli chcesz kupić 5hv2 to tylko i wyłącznie z kartą dźwiękową usb 7.1 ale takie pytanie ile kasy chcesz przeznaczyć na słuchawki ?? Jak sporo to polecam siberie v2 Grałem na nich na lanie, grało mi się fajnie wszystko spoko kumple z teamu jak do mnie krzyczeli to musiałem zdejmować słuchawkę żeby ich usłyszeć. 5hv2 nie mają aż tak dobrze zamkniętej formy i słychać co nie co z zewnątrz. Jeżeli chcesz kupić fatality to powiem ci tyle jeżeli masz duże uszy to te słuchawki nie będą wygodne. Senki hd201 sobie raczej niedługo kupie ale pewnie już kupisz sobie jakieś słuchawki. I nie kupuj GameComów są chujowe psują się i łamią. |
|
 |
|
Wysłany: 2012-01-02, 12:33 |
|
|
Otóż panowie! Kupując słuchawki, musimy się kierować przede wszystkim marką! creative - firma która zajmuję się wszystkim i niczym- ŚREDNIAK. Przykład? Chłopaki z FF sponsorowanego przez creative narzekają na sprzęt, w którym muszą grać na turnieju (żeby ten sprzęt reklamować- no ta sponsoring). Firmy sennheiser, koss, technics - to są marki które zajmują się sprzętem muzycznym od XXX lat. Tak jak powiedział stream fakt sennheisery są bassowe (do cs'a potrzebujemy dzwięku sopranowego) jednak można to skorygować pierwszym lepszym equalizerem. Trzeb zapamiętać o wszelakich icematach, creativach, steelseriesach że nie będą one miał takie pozycjonowania dzwięku, takiej dynamiki i płynności dzwięku, takiej izolacji, takiego pasama przenoszenia jak marki muzyczne. Sennheisery hd 201 (90PLN) > 5hv2 (200PLN).
O dziwo i ku miłemu zaskoczeniu, karta dźwiękowa od 5hv2 jest SUPER. Działa porównywalnie jak soundblaster i ma dobry, przestrzenny dźwięk (jest moim lanowym towarzyszem, jest o niebo lepsza od zintegrowanej a mało kosztuje!!!). Chyba jasne wszystko ?
PS. Żeby nie było niedomówień, nie mówię ze cs'owe (roccat, creative, icemat, steelseries itd) marki są złe, są średnie a przy tym BARDZO DROGIE! Osobiście korzystam z sennheiser pc350 i spełniają moje oczekiwania (dostałem je, tak to bym kupił niższy, tańszy model). Dodam, że jestem audiofilem.
[ Komentarz dodany przez: Kefir.: 2012-01-02, 14:53 ]
Wszystko fajnie, miło, że dodałeś do tematu swoje trzy grosze, ale otrzymujesz jako pierwszy w 2012 roku nominację do Złotej Łopaty za odkop roku, gratuluję!
|
_________________ gentleman |
|
|
|
 |
snb 
rookie
My life is Music
 |
 |
3/3/6 |
|
|
Wysłany: 2012-02-02, 16:23 |
|
|
| jezeli chcesz słuchawki z mikrem to bierz fatal1ty kumpel ma chwali ja tam mam PHILIPS SHP1900 za 25zł i nie narzekam wole se jakies ciuszki kupic a nie wszystko w sprzęt ; ) |
_________________ Strzelam tylko head z AK47
 |
|
|
|
 |
|
|