|
|
| Autor |
Wiadomość |
Typ gry: Steam
Piwa: 46 piw(a) Wiek: 21 Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 1575
|
Słuchawki Wysłany: 2011-12-10, 12:10 |
|
|
Witam.
Mam pewne pytanie. Otóż posiadam słuchawki Philips SHP19000 do laptopa (Acer 5250).
Chodzi mi o to, że w laptopie mam dwa sloty na jacka (3,5).
Pierwszy slot jest do słuchawek, a drugi do mikrofonu.
Pytanie brzmi, czy jest możliwość podłączenia słuchawek pod slot do mikrofonu?
Stream liczę na Ciebie Najlepiej doradź tak jak wczoraj
Pozdrawiam. |
|
 |
|
Wysłany: 2011-12-10, 13:33 |
|
|
Aaaa tak...dokładnie, jedno zero za dużo |
|
 |
Piwa: 21 piw(a) Dołączył: 27 Sty 2010 Posty: 1271 Skąd: Zabrze.
| Ostrzeżeń: |
 |
 |
2/3/6 |
|
|
Wysłany: 2011-12-10, 13:44 |
|
|
podłączyć zawsze możesz, ale działać nie będa nie ?:D
też tak kiedyś chciałem, probowalem na wszelkie sposoby, typu tam przestawianie w systemie itd, ale pytanie, po co Ci to D |
_________________ Jam dobry chłopaczyna, co w dobrą stronę zmierza.
Najpierw są porażki... a pózniej się wygrywa.
I nikt mnie nie załował gdy jebalem jak syzyf.
eR A Pe <3. |
|
|
|
 |
Piwa: 2 piw(a) Wiek: 21 Dołączył: 16 Cze 2011 Posty: 215 Skąd: GÓRNY ŚLĄSK
|
Wysłany: 2011-12-10, 13:59 |
|
|
Skays, zapewne wilkowi, padlo wejscie sluchawkowe.
Ale wydaj mi sie ze nie ma takiej mozliwosci.
Chyba ze pozmieniac wejscie z wyjsciem w sterowniku , ale nie wiem czy karta sie w tym polapie... |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2011-12-10, 14:54 |
|
|
| WoytaS napisał/a: | | Skays, zapewne wilkowi, padlo wejscie sluchawkowe. |
Dokładnie Wojtus.
Tzn sęk tkwi w tym, że to wejście mi się w jakiś sposób "wyrobiło"... tak jak by zozol tam pakował
No i nie wiem co teraz zrobić, żeby słuchawki działały ok... Czasami jak podłącze to działają...a czasami muszę się godzinę nakręcić tym jackiem, podociskać...
Jak złapie i nie ruszam to gra...a jak tylko lekko ruszę to posłuchane
Widzę różnicę, jak wkładam w slot słuchawek a mikrofonu. W slot słuchawek wchodzi luźno, a w mikrofon ciężej (tak jak powinno byc).
Dlatego chcę coś z tym zrobić.
Co prawda mam gwarancję, bo laptop prawie nowy... ale zamienienie tego nie unieważni mi jej.
Jak ktoś ma jakąś propozycje, to nawijać. |
|
 |
DeJaVu 
uzależniony
rosół z mlekiem
Piwa: 33 piw(a) Wiek: 21 Dołączył: 09 Lis 2009 Posty: 1348 Skąd: Klecza Dolna
|
Wysłany: 2011-12-10, 15:02 |
|
|
wilku, skoro masz gwarancję, to wlot na chatę (czy tam sklep) i działaj |
_________________ "Boże, chroń mnie przed przyjaciółmi - z wrogami sam sobie poradzę."
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2011-12-10, 15:10 |
|
|
DeJaVu, Tak wiem, to taka drobnostka. Ale to nie jest takie łatwe. Laptop Acer....naginaj do pierwszego punktu obsługi klienta ... 90 km.
Acer przeważnie sprzęt naprawi, w dodatku taka procedura tej naprawy trwa 3 tygodnie. W dobrych wiatrach laptopa odzyskam po nowym roku, to raczej pewne
Oddam, ale po nowym roku. Generalnie dopłacałem 2 stówy, za 2 letnią dodatkowa gwarancje...wiec razem 4, więc każdą usterkę, chociażby dla tej dopłaconej kasy, warto zgłaszać.
Więc chciałem coś pokombinować z tymi sterami -.-
Właśnie przed chwila za mocno uderzyłem spację i posłuchane xD
Swoja drogą co oni teraz produkują... Starego kompa miałem 8 lat...non stop wkładany jack, to od słuchawek to od głośników i żadnego problemu. |
|
 |
Piwa: 21 piw(a) Dołączył: 27 Sty 2010 Posty: 1271 Skąd: Zabrze.
| Ostrzeżeń: |
 |
 |
2/3/6 |
|
|
Wysłany: 2011-12-10, 17:11 |
|
|
często bywa że powiedzą Ci ze tam kombinowałeś coś i Ci unieważnią, dlatego najlepiej aby jak najszybciej iść, jak woytas powiedział chyba nie będzie takiego picu żeby to zamienić.
dziwi mnie to, że to w laptopie, a nie w komputerze, prędzej powinno się takie cuś w komputerze zjebać. |
_________________ Jam dobry chłopaczyna, co w dobrą stronę zmierza.
Najpierw są porażki... a pózniej się wygrywa.
I nikt mnie nie załował gdy jebalem jak syzyf.
eR A Pe <3. |
|
|
|
 |
DeJaVu 
uzależniony
rosół z mlekiem
|
Wysłany: 2011-12-10, 18:45 |
|
|
d5 siedzi obok mnie i mówi, że da się tak : ) Najnowsze sterowniki musisz mieć, one Ci pozwolą to zmienić. Na laptopie tego nie sprawdzał, ale powinno działać. Opisze to dokładniej jak wróci do domu |
_________________ "Boże, chroń mnie przed przyjaciółmi - z wrogami sam sobie poradzę."
 |
|
|
|
 |
Piwa: 86 piw(a) Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 2288 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 2011-12-10, 23:05 |
|
|
Zajrzyj do ustawień karty dźwiękowej. Realtek w swoim oprogramowaniu ma z tego co wiem możliwość przydzielenia gniazd jack do dowolnej funkcji.
Ewentualnie kup kartę dźwiękową na USB np. http://allegro.pl/karta-d...1965854167.html
To jest karta dźwiękowa na USB, która dołączana jest do słuchawek SteelSeries 5H v2 w wersji USB. |
_________________ Gdy wydarzy się coś złego, pijesz, żeby zapomnieć. Kiedy zdarzy się coś dobrego, pijesz, żeby to uczcić. A jeśli nie wydarzy się nic szczególnego, pijesz po to, żeby coś się działo. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2011-12-11, 11:19 |
|
|
stream, Popatrzę za tym Stream. Tu mi podesłano link | Kod: | | http://allegro.pl/nowa-karta-dzwiekowa-na-usb-5-1-hurtowa-cena-i1964551131.html | , co Ty na to ?
Poczekam jeszcze na temat d5 |
|
 |
DeJaVu 
uzależniony
rosół z mlekiem
|
Wysłany: 2011-12-11, 14:02 |
|
|
| wilku, pewnie zapomniał pijak, albo jednak może uczył się do egzaminu... W każdym razie jemu chodziło o to, co napisał stream - tyle, że chciał to krok po kroku tłumaczyć chyba : ) |
 |
|
|
|
 |
Piwa: 15 piw(a) Wiek: 99 Dołączył: 03 Lis 2009 Posty: 590
|
Wysłany: 2011-12-11, 20:23 |
|
|
W realteku jak wspomniał stream jest taka funkcja zmiany gniazd, korzystałem z tego.
Sprawdziłem sterowniki do Aspire 5250 http://support.acer.com/p...px?modelId=3677
Jest tam sterownik do realteka. Przypominam, że to laptop, a na laptopie nie miałem okazji tego sprawdzić. |
|
 |
|
|