Counter-Strike 1.6 Ventrilo 2.1.4
Tematy oznaczone tagiem: fejsbuk
1. Facebookowy wirus
Autor: Pienio69 z forum www.darkwarez.pl

Ostatnio otrzymałem kilka wiadomości , a właściwie jeden z moich znajomych ( w każdym przypadku inny) pisał do mnie.
Rozmowa wyglądała mniej-więcej tak:
Znajomy:
hi
Odpowiadam cokolwiek
Znajomy:
wanna laugh ? :) ))
Znów odpowiadam cokolwiek
Znajomy:
http://[reklama]/cośtam
Po kliknięci w link zostajemy przekierowani do strony wyglądającej tak samo jak Youtube ,jednak adres jest inny, mianowicie:
http://94.251.253.226/kilkanaścieliczb
Tytuł filmu wygląda następująco:
Twoje imię i nazwisko is in the leading role. Shoking performance!
Na stronie brak polskich znaków, zamiast tego wyświetlają się krzaki.
Pod spodem pokazuje się kilka komentarzy,rzekomo od znajomych,oczywiscie,jest to wygenerowane przez automate.
Aby odtworzyć film zostaniecie poproszeni o update Flash Playera , i tutaj nie radzę nikomu ściągać tego cuda... Jest to wirus , najprawdopodobniej wyciągający od Was hasła. Osoby które piszą do Was , pobrały program z tej strony..i teraz właśnie pojawiają się efekty.
Dodatkowo ,po dokładniejszym zbadaniu sprawy okazuje się,iż serwer strony stoi w Polsce (!!) a dostawcą usług jest:
http://www.stream.pl

Ja również miałem takie dwa przypadki, taka sama akcja, lecz nie klikam w jakieś podejrzane linku, szczególnie na facebooku, zbyt wiele razy się wpieprzyłem :D Ostrzegamy!

P.s. stream, skurwielu.....

Tag System Mod by Centurion © 2008-2011

Powered by phpBB modified by Przemo © 2000-2011 phpBB Group - Mapa Forum - Najnowsze tematy na forum
Ciekawe strony: Serwery Counter-Strike - Arcania: Gothic 4 - serwery do cs 1.6 - Serwery CS
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 8