Zamknięty przez: Kefir. 2011-07-27, 13:28 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Typ gry: Steam
Piwa: 36 piw(a) Wiek: 18 Dołączył: 11 Wrz 2009 Posty: 1276 Skąd: Warszawa
| Ostrzeżeń: |
 |
 |
2/3/6 |
|
|
Zawieszający się ekran i brak reakcji przeglądarki Wysłany: 2011-07-26, 20:42 |
|
|
Otóż takie 2 sprawy mam, bo łatwiej streama na forum złapać a i może w google wyskoczy ten problem bo ktoś go miał
1. Często na noc zostawiam kompa włączonego, a to coś mi się ściąga, a to ładuje mp4. Podczas nocnej pracy ustawiam aby monitor gasł po 1 minucie (mam laptopa), kiedy chcę "przywrócić" go do życia, po prostu się zawiesza i odwiesza, jest to strasznie irytujące, gdyż za każdym razem muszę go restartować...
2. Kiedy komputer jest włączony przez cały dzień i załóżmy nie ustawiam mu "czarnego ekranu", po połowie dnia przeglądarki zaczynają mi wariować. Wchodzę w firefoxa chcę wejść na jakąś stronę a tutaj nie działa Wczytuje się jakby normalnie ale dalej zostaje na tej samej stronie, czyli nie odpowiada, na IE patrzyłem mam to samo tylko że tam wyskakuje od razu błąd wczytywania strony. Patrzyłem też swego czasu na chrome i operze - to samo. Akurat ten problem miałem już na poprzednim laptopie, a jedynym lekarstwem jest restart kompa. Dodam że torrenty i inne p2p ściągają pliki normalnie w tym czasie.
Karta graficzna - Sis m760gx |
|
 |
|
Wysłany: 2011-07-27, 08:51 |
|
|
| Miałem ten sam problem , i przywróciłem system i wszystko było ok. Albo z formatuj laptopa. |
|
|
|
 |
rene 
zaawansowany
UKFDubstep
Piwa: 8 piw(a) Wiek: 17 Dołączył: 30 Sty 2011 Posty: 529 Skąd: masz taką czapeczkę?
 |
 |
3/3/6 |
|
|
Wysłany: 2011-07-27, 09:02 |
|
|
| To ja Ci podpowiem zozol,ściągaj Team Viewera, i wyślij już streamowi numerek i hasło ^^ |
|
|
|
 |
Piwa: 21 piw(a) Dołączył: 27 Sty 2010 Posty: 1272 Skąd: Zabrze.
 |
 |
2/3/6 |
|
|
Wysłany: 2011-07-27, 10:46 |
|
|
ja to bym ci radzil kupic nowy monitor i to najlepiej 20 cali!!! bo to masz jakies gowno !
x D
a tak serio, to nie wiem.
Mi po czasie na monitorze, wyskakuja takie kropki pixelowate, za chuj nie wiem czemu to, tak jakby sie wypalal pixel. |
_________________ Jam dobry chłopaczyna, co w dobrą stronę zmierza.
Najpierw są porażki... a pózniej się wygrywa.
I nikt mnie nie załował gdy jebalem jak syzyf.
eR A Pe <3. |
|
|
|
 |
Piwa: 36 piw(a) Wiek: 18 Dołączył: 11 Wrz 2009 Posty: 1276 Skąd: Warszawa
 |
 |
2/3/6 |
|
|
Wysłany: 2011-07-27, 11:14 |
|
|
| made in poland. napisał/a: | ja to bym ci radzil kupic nowy monitor i to najlepiej 20 cali!!! bo to masz jakies gowno !
x D
a tak serio, to nie wiem.
Mi po czasie na monitorze, wyskakuja takie kropki pixelowate, za chuj nie wiem czemu to, tak jakby sie wypalal pixel. |
<ok> będę kupował nowy monitor do laptopa "I TO NAJLEPIEJ 20 CALI!!".....
Ktoś o IQ > 50 ? |
|
 |
Piwa: 86 piw(a) Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 2288 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 2011-07-27, 12:08 |
|
|
Z uwagi na to że mamy do czynienia z laptopem - czy plan zasilania nie powoduje stanu wstrzymania po wyłączeniu monitora? Kliknij Start, Wyłącz komputer i Stan wstrzymania. Poczekaj aż przejdzie w ten stan i wciśnij dowolny klawisz na klawiaturze by go wybudzić. Jak odpali się normalnie to szukamy innej przyczyny.
edit: Jeszcze po tym jak zawiśnie przy wyłączeniu ekranu i restarcie, wejdź w Panel sterowania, Narzędzia administracyjne, Podgląd zdarzeń i szukaj czerwonych znaczków lub żółtych w zakładkach Aplikacja i System. |
_________________ Gdy wydarzy się coś złego, pijesz, żeby zapomnieć. Kiedy zdarzy się coś dobrego, pijesz, żeby to uczcić. A jeśli nie wydarzy się nic szczególnego, pijesz po to, żeby coś się działo. |
|
|
|
 |
|
|